WASTI

Cursussen rond Tekst Interpretatie

Groene Wissel Maarssen

Opmerkingen bij Groene Wisselwandeling Maarssen

Beschrijving te vinden op de wandelzoekpagina

Wandeling gelopen in de regen op woensdag 9 januari 2013. Vooral het 2e deel veel langs water. Bij mooier weer is dat vast nog aantrekkelijker. Omdat ik in Maarssen logeerde heb ik de aanloop van het station tot halverwege het voetpad langs de Vecht niet gelopen, bijna heel punt 1 dus. Dat geldt ook voor de weg terug, vanaf punt 6 ben ik via een andere route Maarssen ingegaan.

Horeca: In Tienhoven / Oud Maarsseveen komt u langs café ’t Kikkertje dat bij mooier weer en in andere jaargetijden waarschijnlijk open is.

Een groot deel van de route gaat over asfalt. Ik heb naar alternatieven gezocht. Deze alternatieven werken goed op een doordeweekse dag in de winter. Wanneer er meer gerecreëeerd wordt langs de plassen (naaktrecreatie en ruiters) is het waarschijnlijk beter de asfaltroute te volgen.

Op een aantal stukken was het goed mogelijk in de berm/grasstrook naast weg of fietspad te lopen, bv langs de Middenweg en de Griendweg. Later ook naast de asfaltweg in het 2e deel van de beschrijving van punt 5. In de zomer, als het gras hoog is, is dat wellicht lastiger.

Om wat asfalt te vermijden variant bij begin punt 2:

  1. Aan het einde de weg oversteken, aan de overkant LA en voor het brugje RA, met het water aan uw linkerzijde. De weg gaat na een breed metalen hek over in een grasdijk die langs het water blijft. De grasdijk komt uit bij een gemaal (bankje). Hier in dezelfde richting verder gaan over de (asfalt)weg. Dit is de Middenweg. [Hier verder met de beschrijving:] Blijf deze weg geruime tijd volgen; …

Bij punt 3:

Hoewel het ook over asfalt gaat, stel ik aan het begin van punt 3 een variant voor, die niet langs de weg loopt, maar dichter langs de plas. Verder denk ik dat ik eerder een voetpaadje genomen heb, dan de beschrijving bedoelt. Gaat prima en minder asfalt.

  1. Aan het einde RA (Nedereindse Vaart). Loop deze weg uit. Op de kruising met de Westbroeksebinnenweg RD naar het water. Voor het water LA. Aan het eind RA, Eikenpad. Dit fietspad buigt voor de plas naar links. U blijft dit pad met rechts enkele gras/ligweides en een paar bochtjes geruime tijd volgen. Zodra er een voetpad naar rechts is (er gaan verderop nog meer voetpaden van het fietspad af, die ook genomen kunnen worden), dit ingaan en via grasveldjes en voetpaadjes langs de oever van de plas blijven. Op de kop van de plas op dezelfde manier verder gaan, het water rechts blijven houden.

Ook bij punt 4 is het mogelijk wat asfalt te vermijden. Wellicht in de vorm van een variant.

4-variant. Op de hoek van de plas schuin naar rechts over het gras naar het fietspad lopen en daarover verder gaan. Parallel aan het fietspad ligt achter de bomen links een ruiterpad. Zodra er een paadje naartoe gaat LA en op het ruiterpad weer RA. Een grasveld RD oversteken (U ziet het fietspad nog rechts liggen). Aan de overkant het pad vervolgen, zijpad van rechts negeren en met de bocht meelopen tot een groot grasveld. Dit schuin oversteken naar de overliggende hoek. U ziet de parkeerplaats uit de hoofdbeschrijving liggen. U komt uit op een asfaltpad, dit naar links volgen. Aan het eind met de bocht mee naar rechts. Iets verder ziet u links naast het pad het bord Hazelaarspad. U bent weer op de hoofdbeschrijving die verder gaat met “Na 100 meter maakt dit fietspad een flauwe linkerbocht.”

Aan het einde van 4. staat een onjuistheid. Het is geen rotonde, maar gewoon een kruising. Begin van 5. zou ik iets verduidelijken. Dus eind van 4. en begin van 5.:

Op de T-kruising van fietspaden RA. U komt daarna uit op een kruising.

  1. Steek eerst de weg in looprichting over, dan LA, …